Universitetsutdanning for kunstnere

Kunstutdanning i Norge

Er det ikke hovedstaden som frister, så kan du studere kunst andre plasser også. Det kan være mange grunner til at du vil bli der du hører hjemme, som for eksempel at du har stiftet familie eller vil være nært dine søsken og foreldre. Derfor har vi satt sammen noen kunstskoler rundt om i landet:

Her skal vi se på kunstutdanning i resten av Norge. Bli med og få inspirasjon til å ta utdanning i ditt nærmiljø eller et sted du ønsker å dra til.

Sogndal

Man kan bli kunstnerisk bare av å være i Sogn og Fjordane. Dette fylket som bugner av høye fjell og trange fjorder, har også kunstutdanning. I Sogndal finner man den videregående utdanningen for kunst, design og arkitektur. Studentmiljøet er svært godt. Man finner masse inspirasjon her, slik som å dra på padleturer på et blikkstille vann eller stå på randonee i djup nysnø.

Molde

Molde er rosenes by, og det kan appellere godt til kunstinteresserte. Og med utsyn til Domkirken og Romsdalsfjorden, har studentene her de aller beste forhold for å drive med kunst. Byen har mange flotte kunstverk, slik som de mange bystene. Byster av Amdam, Bjørnson, Ibsen og Kielland er bare noen av de mange hundre bystene som er satt opp.

Narvik

Narvik er byen som deler industri og kunst på en utmerket måte. Narvik har sin egen kunstskole basert på malerkunsten. Det er mange retninger å velge mellom, og man lærer mye om de forskjellige teknikkene for å male. I Narvik er man midt mellom Kiruna og havet, og er altså en by som byr på mye av et historisk sus. Byens viktige rolle under krigen kan også inspirere til kunst og estetiske fag.

Leave a Reply