Kunstmuseum i Norge

Kunstmuseum i Norge

Det fins kunstmuseum i de fleste store byene i Norge. Som regel er de knyttet til stedets eller kommunens kultursenter, men det er ingen ubestridt regel. Her skal vi nevne noen av de store og viktige kunstmuseene i landet:

Kunstmuseum i Bergen

Det er flere museum i Bergen, og det Hanseatiske Museum på Bryggen er et av dem. Her finner man historie fra mange hundre år med hanseatisk påvirkning, kunst og kultur. Museumet består av en rekke trebygninger fra Hansatiden, noe stedet bærer preg av i dag.

Kunstmuseum i Trondheim

I Trondheim er det spesielt Trondheim Kunstmuseum vi tenker på. Museumet ligger i Bispegata og er en del av Museene i Trøndelag. Det ligger med andre ord rett ved siden av et annet monument, nemlig Nidarosdomen. Kunstmuseet har kunst fra ulike tidsepoker, men også samtidskunst fra norske kunstnere. Kjente maleri og skulpturer finnes her.

Kunstmuseum i Stavanger

Kunstmuseet i Stavanger samarbeider tett med kunstforeningen. Dermed finner man alltid spennende og aktuell kunst utstilt her.Mange kjente kunstnere er utstilt her, slik som Gude og Kielland. Museumet som har røtter tilbake til midten av 1800-tallet, er i dag en av landets mest populære.

Leave a Reply