Universitetsutdanning for kunstnere

Hvorfor klær er kunst

Klær er kanskje ikke det de fleste forbinder med kunst. Mange ser på klær som en nødvendighet i hverdagen og ikke så veldig mye mer. Når man tenker på kunst tenker man gjerne på kunstutstillinger av ulike slag og flotte malerier og kunstverk. Samtidig kan et nydelig antrekk være veldig vakkert. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan klær kan være kunst.

Moteshow utstilling

For kunstnere er det veldig vanlig å presentere kunstverkene, maleriene og tegningene sine på ulike utstillinger. Der kan folk gå rolig omkring i lokalet og ta inn over seg de inntrykkene penselstrøkene gir. På samme måte kan klær vises frem. De vises egentlig frem hele tiden, alle mennesker går jo med klær, og en tur i sentrum av en middels stor by vil vise oss mange forskjellige klesstiler og antrekk. I tillegg arrangeres det moteshow over hele verden hvor designere (eller kunstnere om du vil) viser frem de antrekkene de har designet. Disse moteshowene kan ofte vise frem en helt ny kolleksjon med klær, og de kan også ta for seg et spesielt plagg, for eksempel jeans til dame eller jeans til menn.

Trender

Det som er interessant å merke seg med tanke på klær, er alle de trendene som kommer og går. Hvis vi tar jeans til dame som et eksempel har det gjennom historien endret seg mange ganger hvordan jeansene skal se ut. I perioder har det vært populært med trange jeans, mens tidligere og på nytt nå, har det blitt mer populært med såkalte baggy jeans. Det er helt typisk at trender går i omløp og at det som var populært for 20 år siden, på nytt blir populært den dag i dag. Det er faktisk veldig morsomt for mange å se hvordan klær man kanskje trodde var fullstendig av moten får sin renessanse mange år senere. Slik kan det også være med kunst.

I denne artikkelen har vi sett nærmere på hvordan klær på mange måter er en kunstform på lik linje som malerier, tegninger og skulpturer. Å designe og sette sammen flotte antrekk skal absolutt ikke undervurderes.

Leave a Reply