Universitetsutdanning for kunstnere

Universitetene du kan studere kunst

Er du nettopp ferdig med videregående og gleder deg til russefeiringen, så er det også viktige avgjørelser og ta like etterpå. Hva skal du bli når du blir stor, og ikke minst: Hva skal du studere? Er du av dem som brukte uker på å tegne på russe-frakken fordi du bare elsker å bruke kreativiteten din, så bør du kanskje studere kunst.

Men hvilken retning skal du velge; kunsthistorie, grafisk design eller malerkunst? Det fins mange muligheter og valg, så sjekk for å finne ut hva som kreves og hvor du skal studere.

Kunst er en kreativ ferdighet som man kan ha talent for, men som man kan spesialisere og perfeksjonere gjennom studier. Man lærer om de ulike kunstartene, retningene og stilartene. Man må også lære om de ulike kunstnerne gjennom tidens tann, slik at man vet hvem som inspirerer til hvilken sjanger.

Hva må du tenke på for å studere kunst

Før du går i gang med å sende inn søknader til den og den skolen, så bør du tenke over om kunst er for deg. Men det er også andre ting, slik som hvor skal du bo, hvem skal du bli kjent med, hva vil du få oppleve.

I dag fins dessuten er rekke nye retninger å studere, slik som grafisk kunst og markedsføring. Kanskje du ønsker å jobbe på de store utstillingen og bli en kurator eller kanskje en kunsthandler.

Noen kunstutdanninger:

  • Estetiske fag
  • Kunsthåndverk
  • Kunst og design
  • Visuell kunst
  • Formgivning

Universitet eller høyskole

Mange spør seg om man skal velge universitet eller høyskole. Det er som regel ikke et svar på dette spørsmålet, da mange utdanninger bygger på dem begge. Noen yrker krever ingen form for utdanning, mens andre krever mange års utdanning med avsluttende doktorgrad.

Har du et talent utenom det vanlige, så kan du likevel bli verdensberømt. Du kan bli en artist eller lage dine egne NFT på nett, og plutselig har du fylt opp bankkontoen din.

De beste universitetene for kunstnere

Men skal du velge et universitet i Norge eller utlandet? Det er kanskje det største spørsmålet. Kan du gå glipp av det å komme enda nærmere kunstens vugge være verdt det, eller bør du få all den inspirasjonen du kan få der det skjer? Men kanskje du allerede er i mekka hva gjelder kunst? Norge har lang tradisjon i håndverk og kunst, og her er det mye du også kan lære.

Leave a Reply