Universitetsutdanning for kunstnere

Kunstutdanning i Oslo

Vil du oppleve alt hva Oslo har å by på som student, er det kanskje dit du skal søke deg for å komme inn på studier. Her fins det mange høyskoler og universiteter som gir kvalifisert kompetanse og mange muligheter. Ikke minst kan du bygge nettverket ditt her.

Foruten gode muligheter med utdanning, er også hovedstaden kjent for yrende uteliv, gode rekreasjons -og shoppingmuligheter.

Det er mye inspirasjon å hente ved å gå en tur nedover Karl Johan en travel ettermiddag, eller ta t-banen opp til Tryvann. Du kan også komme deg fort til kontinentet herfra. Tog, fly, vei og sjø er alle tilrettelagt for hurtig forflytting.

Så hvilke utdanningssteder fins i Oslo?

OsloMet

OsloMet har en rekke studieretninger som har med kunst å gjøre. For eksempel kan du ta 3 årig utdanning innenfor kunst og design i et samtids-perspektiv. OsloMet ligger på Pilestredet og ditt fakultet blir TKD, studiefag innen teknologi, kunst og design.

Kristiania

Kristiania er en ærverdig høyskole som ligger i Kirkegata. Her går det til en hver tid 18000 studenter, og en del av dem på utdanningsstedets studiefag innenfor kunst og design. Man kan velge mellom årsstudier, som passer for dem som ikke er sikker på hva de vil gjøre med utdanningen, til bachelor og fagskole-kurs.

Nydalen

Nydalen ligger som kjent i Nydalen og er en skole man kan ta kunstfag på. Nydalen Kunstskole er et levende bevis på at kunst og kreative yrker hører sammen. Med kort vei til alle byens parker og uteliv, er det kort vei fra skolebenk til sosialt samvær.

Ting å gjøre i Oslo som innflyttet student

Har du bestemt deg for å studere i Oslo har du truffet et godt valg. Studentmiljøet er godt og internasjonalt. Mange bruker Oslo sine mange muligheter for sport, friluftsliv og aktiviteter. Byen har en stor konsertscene og mange festivaler. Det er ingen grunn til å forlate Oslo med det samme.

Her er noen tips:

  • Besøk Vigelandsparken
  • Tur på Munch Museum
  • Dra på Colloseum Kino
  • Skidag i Holmenkollen
  • Sjøbadet i Oslo med sauna
  • Utelivet på Youngstorget
  • Kunstnerboligen Grotten

Det er mye å oppleve i Oslo, bli student og studer kunst i Tigerstaden. Studielån og stipend gis til utdanninger som er godkjente og eksamen som er bestått. Lær mer om kunsthistorien i Oslo.

Leave a Reply